marquem gols a la desigualtat

El projecte “MARQUEM GOLS A la DESIGUALTAT” ha sigut guanyador dels Premis Esport i Ciudadania 2021 de la Càtedra d’Estudis Esportius de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA.  

LOGOTIPO_UNIVERSIDADPOLITECNICA

MEMÒRIA JUSTIFICATIVA del projecte
"marquem gols a la desigualtat"

MEMORIA _JUSTIFICATIVA_MARCANDOGOLESALADESIGUALDAD

marquem gols a la desigualtat

MARCANT GOLS A LA DESIGUALTAT

Projecte que promoguin la igualtat entre dones i homes i de les persones del col·lectiu lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI) s’està desenvolupant actualment,  subvencionat per la l’Ajuntament de València servici d’igualtat i polítiques inclusives.

El projecte de les dones en l’esport Futbol Femení dels Poblats Marítims de València sorgeix de la necessitat de visibilitzar a les dones en qualsevol àmbit de la vida i en on s’evidencia una major discriminació de sexe-gènere cap a les dones esportistes. Un esport identificat amb els estereotips de gènere, que afecta el col·lectiu LGTBI, el qual planteja moltes dificultats. La realitat social i econòmica dels clubs de futbol femení dels barris marítims que manifesten la profunda desigualtat entre homes i dones en l’esport més mediàtic de l’món.

OBJECTIU GENERAL

Visibilitzar a les dones en l’esport futbol femení, en els Barris Marítims de València. Posant en valor l’esforç i la capacitat de les dones en la consecució de la igualtat efectiva, deconstruint els estereotips de gènere en el futbol i la discriminació del col·lectiu LGTBI. A través d’exposicions, la realització de xerrades, tallers, les protagonistes seran les dones futbolistes, explicant les seves vivències i experiències educant en els valors de l’esport com la igualtat, respecte, cohesió, companyonia, superació, perseverança, respecte, inclusió, esportivitat i autoestima.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

 • Fer visible la realitat de les dones en el futbol femení a través de suports gràfics, com la fotografia, per mostrar referents esportius femenins de totes les edats
 • Treballar els estereotips de sexe-gènere en el futbol així com la discriminació del col·lectiu LGTBI en les organitzacions esportives i educatives.
 • Mitigar el greuge comparatiu entre les futbolistes i els futbolistes
 • Fomentar l’esport futbol femení en els Poblats Marítims.
 • Involucrar els veïns i veïnes en la participació i suport a el futbol femení.
 • Crear sinèrgies entre els diferents Clubs de futbol femení fomentant els valors en l’esport
 • Poder de transformació de l’esport en equip per fomentar el treball en grup
 • Estudiar i aprofundir en les necessitats reals socials i econòmiques dels Clubs de Futbol femení a través d’entrevistes, enquestes, xerrades, creant un ambient d’aportació mútua.
 •  Facilitar recursos socials i econòmics per realitzar l’activitat esportiva contribuint a la millora de la situació en l’esport de el futbol femení.
 • Educar en valors d’igualtat a través de xerrades, exposicions i tallers en centres educatius sent les protagonistes, les dones esportistes de el futbol femení com a referents per a nenes i nens participant dels patis inclusius.
 • Mostrar la idiosincràsia dels barris Marítims de València a través de l’espo.

subvencionat per :

Ajuntament de Valencia Pedanies_participacio_accioVeïnal
Logo_negro_cabanyal_Reviu